Tronco

 

Je vraagt je natuurlijk af wie is Tronco.

Nou Tronco is de meisjes naam van mijn moeder, zij is Italiaanse, en geboren in de plaats Serracapriola, wat onder de provincie van Foggia valt, en ligt in de streek Puglia.

 

Wat betekend Tronco, Tronco betekend "boomstronk" of "boomstam", ligt er aan hoe je het vertaald.

Deze naam betekend geworteld zijn met de aarde, en alle basis producten komen nou eenmaal voort uit de aarde.

 

"Maar wie ben ik dan", ik ben Sandrio Ricardo Marico Stephano Jansen Tronco, geboren en getogen in Utrecht, en voel me op en top Italiaan in vele fronten. Door mijn mix van Italiaans, Nederlands en Frans, heb ik dus een bijzonder gevoel voor de Mediterrane keuken, (Frans, Italiaans, Spaans).

De afgelopen 17 jaar heb ik tal van diverse recepturen uitgeprobeerd en een eigen draai er ook aangegeven. In het begin van mijn kook ambitie keek ik mee over de schouder van mijn moeder en mijn oma, en vond het prachtig om te zien, hoe sommige dingen zo simpel en zo smaakvol konden zijn. Hun werkwijze tracht ik ook te hanteren, onthoud de basis, en breid daar in uit.

 

Ik kook dus merendeel Italiaans en Hollandse stamppotten, maar hou toch meer van de Italiaanse "armoedige" keuken.

 

Mij werd ook diverse malen de vraag gesteld "wat is het geheim" om eerlijk te zijn is er niks geheim, als je 10 koks neemt over een recept hoor je 10 verschillende varianten. Dus ergens zit er een eigen twist aan. Deze vraag heb ik ook aan grote koks gevraagd, en hun zeiden mij dit antwoord, er is niks geheim, want alles staat beschreven in boeken of op internet.

 

Mensen die zeggen ik kook niet uit een kookboek, kunnen in mijn optiek niet koken, het is geen schande om kookboeken in huis te hebben en van daaruit te expimenteren, ik heb zelf ook tal van kookboeken, en raadpleeg ze van tijd tot tijd ook nog steeds.

 

 

HOME
VOORGERECHT
HOOFDGERECHT
NAGERECHT
 
 
WIE IS TRONCO
CONTACT